воскресенье, 30 сентября 2018 г.

Тренд У НАТО заявляють про зміцнення оборони за принципом “360 градусів”

Про це під час відкриття засідання Військового комітету НАТО у Варшаві заявив голова цього органу Стюарт Піч, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.


“Альянс відповідає на виклики безпеці, зміцнюючи нашу здатність до відлякування й оборони, розповсюджуючи стабільність у відповідності до принципу 360 градусів”,- зазначив Піч.


Він наголосив на значенні місії Resolute Support в Афганістані та дорадчої місії НАТО в Іраку, де Альянс підтримує місцеву владу у протидії тероризму, а також ініціативи готовності 4x30. У відповідності до цієї ініціативи, в 2020 році НАТО має мати у своєму розпорядженні 30 механізованих батальйонів, 30 авіаескадрилій і 30 бойових кораблів, які мають бути готовими до дій упродовж не більше ніж 30-ти днів.


Як інформувалося, під час триденного засідання Військового комітету НАТО делегати країн Північноатлантичного альянсу обговорять питання проведення навчань, готовності військ, модернізації та співпраці з міжнародними організаціями.


Під час зустрічі у Варшаві буде обрано наступного генерального директора Міжнародного військового штабу НАТО, який обійме цю посаду в 2019 році.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2548353-u-nato-zaavlaut-pro-zmicnenna-oboroni-za-principom-360-gradusiv.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий