воскресенье, 29 июля 2018 г.

Тортури, арешти і зникнення: заява Канади щодо Росії в Криму

Канада засудила приєднання Росією Криму і закликала звільнити усіх незаконно затриманих українців.


Канада підтвердила незмінність своєї позиції щодо засудження дій Росії у напрямку насильницького приєднання Криму, в тому числі шляхом відкриття у травні 2018 року мосту через Керченську протоку, і закликала звільнити усіх незаконно затриманих громадян України.


– Канада підтверджує свою незмінну прихильність територіальній цілісності України і засуджує дії, які вчинила Росією для насильницької інтеграції Кримського півострова, у тому числі через відкриття в травні 2018 року моста через Керченську протоку, – сказано в заяві канадського парламенту, пише Інтерфакс-Україна.


Уряд Канади відзначає, що після окупації Криму Росією на півострові спостерігаються серйозні порушення прав людини з боку представників російської влади, включаючи обмеження свободи слова і зібрань, довільні арешти, тортури, затримання і зникнення, що було зафіксовано Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ).


– Ми закликаємо звільнити усіх незаконно затриманих громадян України, в тому числі Олега Сенцова, які були вивезені до Росії та засуджені судами, юрисдикцію яких у Криму ми не визнаємо, – сказано в заяві.


Як повідомлялося, раніше Державний департамент США опублікував Кримську декларацію.

https://fakty.ictv.ua/ua/ukraine/20180728-tortury-areshty-i-znyknennya-zayava-kanady-shhodo-rosiyi-v-krymu/

Комментариев нет:

Отправить комментарий