среда, 31 октября 2018 г.

Результати засідання Радбезу ООН засвідчили міжнародну ізоляцію Москви - Порошенко

Засідання Ради Безпеки ООН з "українського питання" засвідчило потужну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та міжнародну ізоляцію Росії.


Про це заявив президент України Петро Порошенко.


"Результати засідання РБ ООН з усією очевидністю засвідчили триваючу міжнародну ізоляцію Москви, яка демонструє зухвалу поведінку та вперте небажання чути цілком легітимні заклики міжнародної спільноти", - написав він на своїй сторінці у Facebook.


Порошенко зазначив, що російська влада має припинити агресію на Донбасі, припинити постачання російської зброї та техніку на окуповану територію та протидію Мінським домовленостям. Також Росія має відмовитися від фейкових "виборів" на окупованому Донбасі, які Порошенко називає черговим прикладом російської підривної діяльності.


Глава української держави також зазначив, що Крим має бути деокупований, а агресивну політику Росії в акваторії Азовського моря та Керченської протоки він назвав неприйнятною. "Щиро дякую міжнародним партнерам та керівництву Секретаріату ООН за тверду солідарність з Україною і заклик посилити гуманітарну допомогу для пом'якшення наслідків російської руйнівної агресії", - написав Порошенко.


Нагадаємо, Рада Безпеки ООН, яка зібралась у вівторок, 30 жовтня, на відкриті слухання щодо ситуації в окупованих областях на Сході України, відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати представницю "ЦВК ЛНР".


Окрім того, вісім країн-членів Європейського Союзу перед початком засідання Ради безпеки закликали владу Російської Федерації зупинити підготовку до незаконних виборів на території окупованого Донбасу. Відповідну заяву зачитала постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс. До цієї заяви долучилися Франція, Нідерланди, Польща, Швеція, Італія, Бельгія і Німеччина.

https://tsn.ua/politika/rezultati-zasidannya-radbezu-oon-zasvidchili-mizhnarodnu-izolyaciyu-moskvi-poroshenko-1241727.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий