среда, 24 апреля 2019 г.

Україні потрібно спочатку реалізувати план співпраці з НАТО, щоб прийти і сказати "ми готові

Україні на шляху взаємодії з НАТО потрібно спочатку реалізувати план співпраці з альянсом, щоб мати підстави прийти і сказати "ми готові", і ці аргументи не викликали сумнівів, вважає член команди радників В.Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.


"Давайте, ми спочатку пройдемо шлях, реалізуємо той план співробітництва Україна-НАТО під егідою комісії Україна-НАТО, який за формою є якраз приблизно ПДЧ (План дій щодо членства в НАТО). І коли ми будемо як країна готові, то ми не проситимемо, щоб нам надали можливість, ми скажемо: "Ми готові. А чи готові ви нас прийняти?", - сказав він в програмі "Drozdov" на телеканалі ZIK у вівторок ввечері.


І.Апаршин зазначив, що в України повинні бути такі аргументи, щоб у НАТО не було навіть сумнівів, що країна готова до вступу в цю організацію.


При цьому один з радників В.Зеленського особисто вважає, що України не має сенсу наразі проводити референдум з питання можливого вступу в НАТО.


"Була озвучена ідея, що коли виникне необхідність прийняття рішення, то ми тоді проведемо референдум, і у нас буде точка зору народу. Але поки ж навіть не обговорюється, коли його проводити. А може, взагалі в ньому не буде необхідності?", - вказав він.


І.Апаршин нагадав, що тільки 4 країни-члени НАТО пройшли через референдум.


"Я не буду його (В.Зеленського - ІФ) переконувати вступати в НАТО. Я буду переконувати його, що у нас немає іншого шляху, щоб захистити інтереси України, ніж членство в системі колективної безпеки, хто б що сьогодні не доводив", - зазначив він.

https://ua.interfax.com.ua/news/general/583653.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий