вторник, 28 мая 2019 г.

Німеччина буде однією з перших країн, яку відвідає Зеленський — заступник глави АП

Заступник глави Адміністрації Президента Вадим Пристайко повідомив, що однією із перших країн, яку відвідає президент Володимир Зеленський буде Німеччина. Про це він розповів у коментарі "Укрінформу".
"Німеччина безумовно буде однією з перших країн, які відвідає з візитом новий президент. Дата візиту поки ще не узгоджена, загалом їх графік на найближчу перспективу зараз опрацьовують", — повідомив Пристайко.
Він підкреслив, що Україна високо цінує підтримку Німеччини, ту роль, яку відіграє в цьому власне її канцлерка. Пристайко також наголосив, що телефонна розмова з Меркель була одним із перших телефонних контактів президента, "не вітальних, а саме предметних".
Заступник голови АП не вбачає проблеми в тому, що Меркель та президент Франції Еммануель Макрон провели тристоронні телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час телефонної розмови з Зеленським канцлерка розповіла президентові, про що йшлося у розмові з Путіним.
"Давно досягнуто домовленостей, що нічого про Україну без України", — зазначив радник.
Пристайко 27 травня зустрівся з держсекретарем Федерального міністерства закордонних справ і радником із зовнішньополітичних питань канцлерки Ангели Меркель. Вони обговорили, як рестартувати Мінськ, а також питання двосторонньої співпраці.
Читайте також: Зеленський вперше як президент відвідав Донбас
23 квітня Ангела Меркель провела телефонну розмову з новообраним президентом України Володимиром Зеленським і запросила його відвідати Берлін. Зеленський і Меркель домовилися підтримувати тісний контакт.
За словами прес-секретаря федерального уряду Ульріке Деммер, сторони високо оцінили відносини між державами. У свою чергу Меркель підкреслила, що федеральний уряд Німеччини буде і надалі активно підтримувати Україну на шляху реформ та її права на суверенітет і територіальну цілісність.
 https://dt.ua/POLITICS/nimechchina-bude-odniyeyu-z-pershih-krayin-yaku-vidvidaye-zelenskiy-zastupnik-glavi-ap-312662_.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий