вторник, 30 июля 2019 г.

Брифинг Богдана

​​40 мільйонів доларів. Кожному.

Коли вчора ввечері з'явився анонс про брифінг голови ОПи Андрія Богдана, дехто з журналістів подумав "та ладно!? шо, вже? а не зарано?". Адже вже другий тиждень поспіль по базару ходять чутки про те, що американці дотиснули Зеленського і Богдана скоро відправлять з посади голови ОПи на "запасний аеродром" в Кабмін або у Вищу раду правосуддя. Але ні - на тлі народного обурення боями команди Зеленського за Київ голова офісу вийшов розповісти громадськості, чому кабмін витурить мера Києва Кличка з посади голови КМДА.

Так, Богдан вважає, що рішення КС від 2003 року про суміщення посад мера Києва і голови КМДА не може використовуватися для редакції Конституції, яка діє в 2019 році (у Кличка, нагадуємо, вважають навпаки і збираються до суду).

"Дуже дивне ставлення до норм законодавства", - прокоментував це Богдан, який був призначений на свою посаду всупереч закону про люстрацію, а потім - поміняв назву посади.

За його словами, Кличко не задіяний в корупції, але втратив контроль над ситуацією в місті і вимушений співпрацювати "з кількома смотрящіми, бо в нього не буде більшості голосів у Київраді". Днями, каже Богдан, адвокат одного з цих смотрящіх запропонував йому 20 мільйонів доларів. 

"Ця людина сказала, що дохід від річного муніципального бюджету складає 40 мільйонів доларів, попросила не чіпати голову КМДА , а за це запропонувала поділити цей бюджет навпіл", - сказав Богдан, який, за словами Кличка наказав меру узгоджувати всі свої дії з депутатом без присяги Олександром Ткаченком та зі своїм другом-забудовником Андрієм Вавришем.

Якщо коротко підсумувати цю державотворчу боротьбу жаби з гадюкою, виникає питання: кому ми з вами, друзі, маємо віддати на відкуп столичний бюджет з його 40 мільйонами доходу на кожного смотрящєго? Обирати доведеться з двох зол, третього варіанту, на жаль, нема. #Кличко #Богдан #КМДА #скандал

�� Донейт: https://telegra.ph/Donejti-dlya-THE-NEWSROOM-07-18

Комментариев нет:

Отправить комментарий