вторник, 29 ноября 2016 г.

М. Гонгадзе розповіла чи залишились ще у Вашингтоні «друзі України»

Журналіст Мирослава Гонгадзе, перебуваючи у Вашингтоні останні кілька років, має змогу аналізувати американську політику «з перших рук». Відтак, вона поділилась з оглядачами видання «Газета.юа» своїми міркуваннями щодо того, чи варто Україні чекати допомоги із Сполучених Штатів за президенства Дональда Трампа, - про це інформує replyua.net.

Так, Гонгадзе наголошує, що Джозеф Байден, палкий та вірний друг України, який чудово розумів наші реалі та дійсно вболівав за нашу державу, покидає Білий дім разом з президентом Бараком Обамою. Наразі Трамп ще не призначив очільника Державного департаменту, роль якого у формуванні зовнішньої політики Сполучених Штатів, у тому числі – щодо України, важко переоцінити. Тим не менш, з огляду на те, що більшість нарад з питань національної безпеки відвідує обраний разом з Трампом Майк Пенс, саме він буде курувати міжнародні відносини. Це добре, адже цей політик відверто визнавав загрозу, яка виходить від Росії.

Крім того, журналіст зауважила, що і в Конгресі є кілька палких прихильників України. Наприклад, сенатори Джон Маккейн та Ліндсі Грем вже розробили план заходів щодо протидії російській агресії, а їх колега Бен Кардін подав законопроект, який передбачає посилення санкцій проти Росії. 
http://replyua.net/news/politika/46858-zhurnalst-rozpovla-chi-zalishilis-sche-u-vashington-druz-ukrayini.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий