вторник, 26 сентября 2017 г.

Шабунін

20 вересня, о 14:15 на Майдані Незалежності (біля Монумента Незалежності) буде оголошено про початок мобілізації на Всеукраїнську акцію на підтримку великої політичної реформи - зміни виборчих правил, обмеження депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

Акція відбудеться 17 жовтня у столиці та усіх обласних центрах України.

Акцію оголосять:

Микола Виговський, Громадський руху ЧЕСНО
Svitlana Zalishchuk
Юрій Левченко
Сергій Лещенко
Oleksandr Lemenov, Антикорупційна груп РПР
Mustafa Nayyem, Ініціатива Реальних Дій
Єгор Соболєв
Егор Фирсов, Альтернатива
Віктор Чумак, ГР Хвиля
Vitaliy Shabunin, Центр протидії корупції

Обмеження недоторканності народних депутатів (законопроект No 6773), з одного боку, дозволить притягати їх до кримінальної відповідальності на загальних підставах, з іншого - збереже індемнітет - відсутність можливості переслідування за наслідками їх політичної позиції та висловлювань.

Зміна виборчих правил передбачає скасування змішаної виборчої системи, створеної у 2011 році в інтересах режиму Януковича, та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками. Для цього необхідно невідкладно ухвалити законопроект No 1068-2. Це важлива частина Коаліційної Угоди, міжнародне зобов’язання України та передвиборча обіцянка Президента Порошенка, що є запорукою якісного оновлення політичної еліти України.

Про необхідність створення Антикорупційного суду свідчать десятки переданих до Солом’янського суду корупційних справ щодо політиків топ-рівня, які чинні служителі Феміди неспроможні оперативно і неупереджено розглядати. Сьогодні в парламенті знаходиться законопроект No 6011, що врегульовує створення відповідних судових інституцій. Натомість, команда Президента Порошенка посилено проштовхує запуск антикорупційних судів у формі палат, що по формату роботи нічим не відрізнятимуться від діючих судів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий