воскресенье, 30 сентября 2018 г.

Україна готова, але: у НАТО зробили гучну заяву

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це  він зазначив в інтерв’ю російському виданню “Эхо Москвы“.


Говорячи про підтримку, яку надають Україні Сполучені Штати Америки та інші країни Заходу, Вершбоу зазначив, що  Російська Федерація своєю агресією проти України в Криму і на Донбасі порушила основоположні принципи міжнародного права.


“Коли в 2014 році з’явилися ввічливі зелененькі чоловічки, ніхто не думав, що це буде  ось такою агресією, якою вона стала. Але це сталося”, – зазначив Вершбоу.


За його словами, військового вирішення ситуації  в Україні, звичайно, немає, і всі це розуміють. Але ніхто на Заході не хоче і ескалації, тому і надають Україні підтримку, в тому числі і фінансову.


Також Вершбоу зробив прогноз щодо вступу України до Альянсу.


“Україна, звичайно, дуже хоче увійти в НАТО. І ми не закриваємо ці двері. Вели переговори в липні з цього питання. Україна готова, напевно, до членства. Але НАТО не цілком готовий сьогодні прийняти остаточно України в свої члени. Я думаю, що тут швидше шлях треба шукати у відновленні партнерства на нормальних умовах між Росією і НАТО”, – наголосив Вершбоу.


За словами Вершбоу,   НАТО грає стабілізуючу роль і може її зіграти ще в майбутньому в колишніх радянських сателітах – Польщі, Чехії, де зараз маса хвилювань і занепокоєння.


“Росія скорочує свої сили на Заході. Взагалі, хотілося б, щоб вона скорочувала їх, переходячи до політичних заходів, але … Звичайно, є речі, неприємні для Росії. І в Україні, і в Грузії. Але НАТО буде допомагати їм захищати себе в подальшому”,  – резюмував Вершбоу.


Нагадаємо, в НАТО визнали, що Україна опинилася на лінії фронту між Альянсом та Сходом. Агресивні дії Росії у зовнішній політиці  змусили Альянс  взятися за колективну самооборону і посилити переговори між союзниками по НАТО про необхідність збільшення оборонних видатків.

https://narodna-pravda.ua/2018/09/30/ukrayina-gotova-ale-u-nato-zrobili-guchnu-zayavu/

Комментариев нет:

Отправить комментарий