пятница, 31 мая 2019 г.

Дайджест новин НовиначMay 31, 2019

Вакарчук взяв у партійний список понад 50 волонтерів
Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук включив до партійного списку, з яким піде на парламентські вибори, 50 "цікавих і достойних кандидатів" з волонтерів своєї партії.
За його словами, після перегляду анкет та індивідуальних співбесід з волонтерами , він зрозумів, "що там є не просто помічники, там є люди, які і є справжніми змінами". 

Зеленський зустрівся міністрами закордонних справ Франції та Німеччини
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Міністром Європи та закордонних справ Французії Жан-Івом Ле Дріаном і Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.
Учасники зустрічі обмінялися думками щодо передумов і подальших кроків для активізації переговорного процесу стосовно Донбасу.

ДБР розпочало розслідування падіння гелікоптера Мі-8
Державне бюро розслідувань почало розслідувати падіння військового гелікоптера Мі-8 на Рівненщині, унаслідок чого загинули 4 членів екіпажу.
Нагадаємо, 29 травня на Рівненщині під час навчально-тренувального польоту впав гелікоптер Мі-8 — увесь екіпаж загинув. Поки що причини падіння гелікоптера називають невідомими.

Місія МВФ завершила візит в Україну
Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Руденом пробула в Києві 9 днів та залишила столицю достроково. Команда повернеться після майбутніх парламентських виборів, як тільки новий уряд прояснить свої політичні наміри.

Конституційний суд розгляне указ Зеленського про розпуск Ради 4 червня
4 червня Конституційний суд почне розглядати депутатське подання із вимогою визнати незаконним рішення президента Володимира Зеленського розпустити Верховну Раду.
Нагадаємо, 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради, якій набув чинності 23 травня. До Верховного суду подали три позови із вимогою визнати незаконним указ про розпуск Ради. Один з цих позовів Верховний суд вже відмовився розглядати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий