суббота, 14 апреля 2018 г.

Випущені США ракети не входили до зони відповідальності російських ППО

Жодна з випущених по Дамаску ракет не входила до зони відповідальності російських ППО в Тартусі і Хмейміме, повідомило Міноборони РФ.


"Жодна з випущених США та їхніми союзниками крилатих ракет до зони відповідальності підрозділів російських ППО, що прикривають об'єкти в Тартусі і Хмейміме, не входила", - повідомили у відомстві.

Раніше стало відомо, що у нанесенні ракетних ударів по Сирії в суботу були задіяні чотири британських винищувача-бомбардувальника Panavia Tornadо, про це повідомила газета The New York Times з посиланням на представників Міноборони Великобританії. За їхньою інформацією, літаки випустили крилаті ракети Storm Shadow у бік об'єкта поблизу міста Хомс, на якому, імовірно, таємно зберігалася хімічна зброя.

Нагадаємо, вранці, в субботу, 14 квітня, президент США Дональд Трамп виступив з екстреним заявою про те, що збройні сили США, Великобританія і Франція завдали удари по сирійським об'єктам, пов'язаних з хімічною зброєю.

Трамп підкреслив, що США продовжать діяти, поки Сирія не припинить використовувати хімічну зброю. І Америка не має наміру намагатися отримати постійну присутність в Сирії. Як пояснив Трамп, США "не здатні очистити світ від зла або діяти скрізь, де править тиранія". Та додав: "ми спробуємо зробити (Близький Схід - ред) краще, але це неспокійне місце. США будуть партнером і другом. Але майбутнє регіону - в руках його жителів". 

https://tsn.ua/politika/vipuscheni-ssha-raketi-ne-vhodili-do-zoni-vidpovidalnosti-rosiyskih-ppo-1139910.html


Комментариев нет:

Отправить комментарий