понедельник, 26 ноября 2018 г.

У Держприкордонслужбі запропонували обмежити в'їзд до України деяким категоріям росіян

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал заявив про те, що прикордонники планують перейти на посилений режим охорони кордону і запропонував обмежити в'їзд до України для деяких категорій росіян.. Під час засідання Ради національної безпеки і оборони України в Києві Цигикал повідомив, що прикордонники мають намір перейти на посилений режим охорони кордону.


"Виходячи з наявної обстановки плануємо перейти на посилений режим охорони кордону. Що стосується пунктів пропуску, то для громадян України ніяких обмежень не буде, але я пропоную для деяких категорій громадян Російської Федерації обмежити в'їзд на територію України", - додав голова Держприкордонслужби.


У свою чергу президент України Петро Порошенко підтримав запропоновані заходи прикордонної


"Дійте в межах своїх повноважень, я, як президент, як верховний головнокомандувач готовий підтримати будь-які ваші ініціативи", - сказав він.


Вранці 25 листопада   прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України   під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира.


В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. За даними нардепа Борислава Берези, двоє з них знаходяться у важкому стані .


Після інциденту російська влада в односторонньому порядку   закрили Керченську протоку для проходу цивільних суден.


Через дії РФ в Україні провели термінове засідання РНБО, в результаті якого   було рекомендовано ввести воєнний стан в Україні на 60 діб . Порошенко підтримав введення воєнного стану та   закликав нардепів "прибути до Києва на надзвичайне засідання ВР". Верховна Рада розгляне питання введення воєнного стану в понеділок, 26 листопада.

https://nv.ua/ukr/ukraine/events/u-derzhprikordonsluzhbi-zaproponuvali-obmezhiti-vjizd-v-ukrajinu-dejakim-katehorijam-rosijan-2509476.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий