воскресенье, 25 ноября 2018 г.

Кулеба: Потрібні чіткі дії партерів, щоб зупинити нову агресію Росії на Азові

Для міжнародних партнерів України час висловлення занепокоєнь щодо агресивних дій Росії в Азовському морі минув.


Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в коментарі «Укрінформу» у Страсбурзі.


«Росія намагається витіснити Україну з Азовського моря. Останні події свідчать, що Росія провокує Україну, шукаючи морської війни. Це новий фронт російської агресії проти України. Ситуація очевидна і для нас, і для наших міжнародних партнерів. Час висловлення глибокого занепокоєння минув. Україна робитиме свою роботу», – сказав дипломат.


Кулеба також відзначив, що потрібні чіткі дипломатичні, санкційні та безпекові дії партнерів України, щоб демотивувати Росію продовжувати ескалацію.


Нагадаємо, Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко оцінив обстановку біля Керченської протоки як «складну й напружену», але запевнив, що на українських бронетанкових катерах панує бойова готовність.


Як повідомлялося російський корабель «Дон» пішов на таран українського рейдового буксира »Яни Капу». Воронченко зауважив, що буксир таранили не один раз, а двічі. Крім того, представники російських ВМС близько 15 разів на небезпечну відстань наближалися до українських суден. Командувач ВМС назвав це «типовою провокацією з боку Росії».


До провокацій, за словами адмірала, вдавалися і вертольоти Ка-52, які ВМС раніше зафіксувало над своїми суднами.


На питання, чи мали українські катери змогу застосовувати зброю у відповідь на провокацію з боку російських суден, командувач відповів, що ВМС «буде чітко використовувати всі норми морського міжнародного права».

https://zik.ua/news/2018/11/25/kuleba_potribni_chitki_dii_parteriv_shchob_zupynyty_novu_agresiyu_rosii_na_1455687

Комментариев нет:

Отправить комментарий