понедельник, 26 ноября 2018 г.

Президент: Воєнний стан вводиться винятково для посилення оборони України

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.


"Воєнний стан вводиться винятково з метою посилення оборони України на фоні зростаючої агресивності й акту неприкритої агресії відповідно до міжнародного права з боку Російської Федерації. Воєнний стан не означає нашої відмови від політико-дипломатичного врегулювання звільнення української території", - запевнив Порошенко.


За його словами, Україна має намір продовжити дотримуватися всіх міжнародних зобов'язань, включно з Мінськими угодами.


Також Глава держави підкреслив, що воєнний стан не означає й оголошення війни.


"Україні ні з ким не планує воювати", - наголосив Президент.


Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.


У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.


Під час екстреного засідання РНБО Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/2587254-prezident-voennij-stan-vvoditsa-vinatkovo-dla-posilenna-oboroni-ukraini.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий