суббота, 22 декабря 2018 г.

У Держдепі заявили, що США планують виділити Україні $ 10 млн унаслідок агресії РФ в Азовському морі - ЗМІ

США виділять військово-морським силам України додатково $ 10 млн у зв'язку з інцидентом в районі Керченської протоки, повідомив офіційний представник держдепартаменту Роберт Палладіно.


Про це пише Інтерфакс-Україна.


Ми робимо це в знак солідарності з Литвою і Великою Британією, - заявив офіційний представник держдепартаменту Роберт Палладіно.


За його словами, "у відповідь на небезпечну ескалацію Росії та необґрунтований нападом 25 листопада на три українських військово-морських судна" біля Керченської протоки державний департамент, за умови схвалення Конгресом, виділить додатково $ 10 млн для подальшого нарощування військово-морських можливостей України.


Він закликав Росію повернути Україні затримані кораблі і полонених моряків, забезпечити вільне проходження через Керченську протоку і Азовське море суден, що прямують в українські порти, поважати територіальну цілісність України.


Нагадаємо, що спецпредставник США анонсував нові санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці.


Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків і захопивши інших у полон.


Згодом так звані суди в аннексированном Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доставили в СІЗО в Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону.

https://tsn.ua/svit/u-derzhdepi-zayavili-scho-ssha-planuyut-vidiliti-ukrayini-10-mln-unaslidok-agresiyi-rf-v-azovskomu-mori-zmi-1269990.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий