понедельник, 31 декабря 2018 г.

Видавали себе за "патріотів України". The Washington Post викрила спробу ГРУ вплинути на сенаторів США

Провокація російських силовиків була провальною і не отримала очікуваного результату.

Головне управління Генштабу збройних сил РФ (ГРУ) намагалося чинити вплив на 12 американських сенаторів, видаючи себе за представників громадської організації "Патріоти України". Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на розвідку однієї з західних країн.

Журналісти повідомили, що вказаний інцидент мав місце ще 2015 року і був першою спробою російських ГРУвців психічно вплинути на американських політиків. Група з 12 сенаторів США отримала ідентичні електроні листи, відправник яких назвав себе членом групи "Патріоти України".  У листі, написаному на примітивному рівні англійської мови, було посилання на петицію із закликом "врятувати Україну". Сенаторів просили надіслати до України "досвідчених фахівців США та НАТО", які б замінили тодішнє військове командування.
 "Сподіваємося, що ви зможете вплинути на Білий дім, Пентагон і Держдепартамент і домогтися відправки західних офіцерів до  України для прямого контролю над нашими збройними силами", - йшлось у тексті цієї петиції.

Журналісти з посиланням на представників розвідки однієї із західних країн вказали, що автори листа мали на меті дискредитувати та  деморалізувати українців і змусити американських політиків думати, що українці втратили віру в свою армію. Видання відзначає, що за написанням  електроних листів стояло одне з підрозділів ГРУ - військова частина № 54777, або 72-й окремий центр спеціальної служби, що спеціалізується на веденні "психологічної війни".

Відзначається, що спроба ГРУ виявилася марною – лист не вплинув на позицію Конгресу щодо України. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий