вторник, 31 января 2017 г.

Генсек НАТО більше не бачить загрози з боку Кремля

У НАТО не вважають, що Росія становить загрозу для альянсу, хоча й зауважують, що РФ нарощує озброєння. Про це повідомив генсек альянсу Єнс Столтенберґ, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми бачимо більш напористу Росію, нарощування озброєнь, але ми не бачимо загрози», – сказав він.

Відповіддю на ці дії Росії, за словами очільника НАТО, зокрема, стало посилення контингенту на Сході Європи.

«У нас вперше розміщені війська в східних частинах альянсу, ми проводимо більше навчань, але ми не прагнемо до конфронтації з Росією і до нової «холодної війни», ми надаємо можливість для ведення діалогу», – зазначив Столтенберґ.

«З Росією можливо мати практичні відносини і бути сусідами, якщо ви сильні, тверді та передбачувані», – додав він.

«Я вірю численним доповідям, які свідчать, що Росія організувала кібератаки (під час виборів у США, – ред.), саме тому ми і вирішили посилити нашу кібербезпеку», – підкреслив Столтенберґ.

Він також прокоментував інформацію про те, що президент США Дональд Трамп раніше позитивно відгукувався про свого російського колегу Владіміра Путіна і заявляв про бажання співпрацювати з Росією.

«Водночас він (Трамп, – ред.) висловив підтримку трансатлантичному союзу і НАТО, і ми можемо провести переговори про те, як ми можемо підлаштувати і змінити НАТО», – наголосив Столтенберґ.

Як повідомляв Інформаційний Акцент, нещодавно американські аналітикиоприлюднили свій перелік загроз, що можуть спіткати США наступного року. На першому місці в рейтингу опинився можливий конфлікт між Росією та країнами НАТО. Його вплив укладачі доповіді оцінили  як «високий», а ймовірність назвали «помірною».

У свою чергу, Генштаб збройних сил Російської Федерації також озвучив загрози для країни 2017 року. На першому місці традиційно опинилося посилення присутності НАТО поблизу російських кордонів.

http://www.akcent.org.ua/gensek-nato-bil-she-ne-bachy-t-zagrozy-z-boku-kremlya/

Комментариев нет:

Отправить комментарий