вторник, 31 января 2017 г.

ЧОГО ЧЕКАТИ ВІД ЗУСТРІЧІ В МІНСЬКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В АВДІЇВЦІ

Екс-представник України в політичній підгрупі ТКГ щодо Донбасу Роман Безсмертний в коментарі телеканалу "112 Україна" розповів, яких результатів можна чекати від зустрічі в Мінську, присвяченій ситуації в Авдіївці


Надзвичайний і повноважний посол Роман Безсмертний в студії "112 Україна". 06.01.2017

112.ua

Загострення, характерне до зустрічі в Мінську. Як правило, тільки-но така зустріч планується, то відбувається загострення. Але очікувати, що зустріч у Мінську дасть відповідь на всі питання, які стосуються нинішнього загострення, м’яко кажучи, це обманювати самого себе.

Якщо оцінювати нинішню ситуацію в Авдіївці, то в Мінську зіткнуться дві позиції. Перша позиція, і це буде притискати Росія, буде базуватися на тому, що Україна іде в наступ (ЗСУ). Друга позиція, це українська позиція, буде базуватися на тому, що бойовики із заборонених уже формальними домовленостями, які було підписано в Мінську, порушуючи їх, ведуть обстріли українських територій. У результаті це призводить до загострення конфлікту. При таких стартових позиціях говорити про те, що вдасться стабілізувати ситуацію... Я в це не вірю. Що можливо як максимум? Це досягнути зараз домовленості щодо вивезення людей.

Новини за темою: Ситуація в Авдіївці за останню добу: Інформація від Міноборони

Варіанту, що це призведе до краху "Мінська-2", не треба виключати. Але тут є один нюанс… Тут сталося так, що всі учасники, задіяні в цьому конфлікту, будуть тяжіти до збереження. Ми невипадково бачимо активізацію ОБСЄ, російської сторони, візит Порошенка до Берліну. Все це говорить про те, що в цій ситуації всі учасники будуть рятувати цей майданчик.

Новини за темою: У Мар'їнці близько 5 тис. осіб залишилися без світла та опалення

Є три складові, на які треба звернути увагу і щодо яких є, як мені здається, слабка дія. Перше: це інформування суспільства. Тут є певні прогалини. Я користуюся інформацією з обох сторін. Друга дія - це рішення політичних органів (Рада безпеки, президент, уряд). Тут взагалі йде повне провисання. Ми не бачимо цих рішень вже дві доби. І третє - це оперативно-тактичне управління військами (Генштаб). У цьому плані, мені здається, кроки робляться. Інша справа, це той рівень, про який навряд чи доцільно інформувати суспільство.

http://ua.112.ua/mnenie/choho-chekaty-vid-zustrichi-v-minsku-shchodo-sytuatsii-v-avdiivtsi-368784.html



Комментариев нет:

Отправить комментарий