пятница, 27 апреля 2018 г.

Через конфлікт з Україною Росія вже втратила понад 50 мільярдів доларів

Через агресію проти України Росія сама ж і поплатилася. Аби вона не перешкоджала підписанню угоди про асоціацію з ЄС, то її втрати б становили близько 10 млрд доларів. Нині ж вони вп'ятеро більші – понад 50 млрд доларів.


Скорочення товарообігу між країнами відбулося швидкими темпами. Про це розповів директор з проблем міжнародного розвитку російського Інституту сучасного розвитку і член експертної групи "Європейський діалог" Сергій Кулик, пише "Новая газета".


Російський експорт до України скоротився втричі порівняно з 2013 роком (від 24 млрд доларів до 8 млрд доларів). Причому, за деякими групами товарів (парфюмерно-косметичні вироби, залізнична техніка, скло тощо) частка українського ринку становила понад 20% - у багатьох випадках російські постачальники так і не змогли знайти альтернативні ринки. Лише імпортозаміщення по лінії оборонно-промислового комплексу, втрата замовлень на українських цивільних підприємствах і ризики для банківського сектора обійшлися Росії в 50 млрд доларів - це вп'ятеро більше, ніж очікувався збиток від асоціації України з Європою, наголошує Кулик.


Тим часом РФ також втрачає від західних санкцій. Експерти прогнозують подальше падіння рубля.

https://tsn.ua/groshi/cherez-konflikt-z-ukrayinoyu-rosiya-vzhe-vtratila-ponad-50-milyardiv-dolariv-1146471.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий