четверг, 26 апреля 2018 г.

Газпром вперше за три роки змінив маршрут транзиту газу через Україну - ЗМІ

Україна продовжує приймати газ російського монополіста компанії Газпрому лише для його транзиту.. Про це повідомив представник Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передають Українські Новини.


Він зазначив, що транзитний газ 25 квітня, через ремонтних робіт, що проводяться російською стороною, на станцію Суджа почав подаватися по газопроводу, який не використовувався практично три роки. Також наголошується, що раніше газопровід використовувався для поставок газу Україні.


Раніше ЗМІ повідомляли, що Національна акціонерна компанія Нафтогаз України почала закупівлі газу у російського монополіста компанії Газпром. При цьому, в Нафтогазі заявили, що не отримують газ від Газпрому.


Нагадаємо, що Україна вже більше двох років (з 26 листопада 2015 року) не імпортує природний газ за контрактом з Газпромом, закуповуючи ресурс виключно на своєму західному кордоні.


У 2017 році Україна збільшила імпорт природного газу на 26,8% (на 2,9 млрд куб. м) в порівнянні з 2016 роком - до 14 млрд куб. м.


Крім того, 19 січня 2018 року міністр енергетики Ігор Насалик виступив проти покупки газу у Газпрому.


При цьому, 24 січня глава Нафтогазу Андрій Коболєв заявив про обов'язкову закупівлю російського газу.

https://biz.nv.ua/ukr/markets/hazprom-vpershe-za-tri-roki-zminiv-marshrut-tranzitu-hazu-cherez-ukrajinu-zmi-2466372.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий