воскресенье, 15 апреля 2018 г.

Для виходу із СНД потрібен указ Порошенка і півгодини часу, – Яременко

Згідно з Конституцією, чинний президент Петро Порошенко може самостійно прийняти рішення про розрив відносин України зі Співдружністю Незалежних Держав (СНД).


Про це заявив дипломат і політик Богдан Яременко в ефірі програми «Вердикт» з Сергієм Руденком, – повідомляє othervision.info.

«Дуже дивно, що президент чомусь апелює до уряду (з питання щодо виходу зі складу СНД), якщо відповідальність лежить на ньому. За ст. 106 Конституції, він представляє Україну в міжнародних відносинах. І, більш того, він визначає зовнішню політику», – пояснив Яременко.

За його словами, указу президента тут буде цілком достатньо, оскільки Верховна Рада не притягувалася до оформлення членства нашої держави в Співдружності і, власне, такого членства ніколи не було. Україна в СНД має тільки статус засновника, а не члена або учасника, додав він.

«Оскільки в даному випадку мова не йде про ратифікацію, тобто не було ратифікації статуту СНД українським парламентом, немає ніякої ролі українського парламенту, щоб вийти з СНД достатньо рішення президента про припинення діяльності представництва при СНД. Все, крапка. Далі – відкликання українських дипломатів. І більше нічого не потрібно», – підкреслив Яременко.


https://zik.ua/news/2018/04/15/dlya_vyhodu_iz_snd_potriben_ukaz_poroshenka_i_pivgodyny_chasu__yaremenko_1305035

Комментариев нет:

Отправить комментарий