четверг, 26 апреля 2018 г.

Зниження об'ємів транспортування газу українською ГТС можуть спровокувати технічні проблеми – екс-міністр палива та енергетики (Відео)

Про таке в ефірі "5 каналу" заявив колишній міністр палива та енергетики України Іван Плачков.


"Північний потік-2" не виключає українську газотранспортну систему, але, на жаль, може зменшитися обсяг транспортування. Я пам'ятаю, в нас у 2005-2006 роках обсяг транспортування (газу - 5.UA) був 112 мільярдів кубів, і це величезні гроші, які Україна заробляла. Зараз цей обсяг - до 60-70 мільярдів (кубів газу - 5.UA)", - зазначив він.


Зі слів екс-міністра палива та енергетики, зниження об'ємів транспортування газу через українську ГТС можуть спровокувати технічні проблеми.


"Якщо він (обсяг газу - 5.UA) скоротиться до 30 (млрд кубів газу - 5.UA), то це вже можуть з'явитися технічні питання з точки зору надійності. Вона (ГТС - 5.UA) розрахована на великий обсяг. І коли "Газпром" зупиняє постачання газу, то ми починаємо працювати по реверсу, по іншим таким не штатним схемам і режимам, які не додають надійності роботі газотранспортної системи", - заважив він.

https://www.5.ua/ekonomika/znyzhennia-obiemiv-transportuvannia-hazu-ukrainskoiu-hts-mozhut-sprovokuvaty-tekhnichni-problemy-eksministr-palyva-ta-enerhetyky-168932.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий