пятница, 31 августа 2018 г.

Трамп пригрозив виходом США із СОТ

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про можливість виходу його країни зі Світової організації торгівлі. Про це він заявив в інтерв’ю Bloomberg.


Трамп зауважив, що хотів би залишити СОТ, якщо організація не розпочне зміни. Президент США вважає, що Америка більше програє від членства в цій структурі, ніж отримує зисків від цього.


ЗМІ також наводить висловлювання торгового представника США Роберта Лайтгайзера про те, що дозвіл Китаю стати членом СОТ був помилкою, а щодо організації американці давно мусили зайняти більш жорстку позицію. Особливо Лайтгайзеру не до вподоби система врегулювання суперечок, котра панує в торговельному співтоваристві.


СОТ була створена в 1994 році саме для вирішення торгових суперечок і поєднання зусиль провідних економік світу. Організація стала частиною системи, котра забезпечує існування західного світу після Другої світової війни. У Bloomberg наголошують, що вихід США із СОТ потенційно матиме набагато більш потужні негативні наслідки для світової економіки, ніж зростаюча торговельна війна Трампа з Китаєм.

https://tsn.ua/svit/tramp-prigroziv-vihodom-ssha-iz-sot-1209561.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий