понедельник, 27 августа 2018 г.

Третина українців ще думає, за кого голосуватиме на виборах президента

Такі дані соціологічного опитування оприлюднив директор компанії Seetarget, яка проводила дослідження, Олексій Боровський, повідомляє кореспондент Укрінформу.


Так, згідно з результатами соцопитування 30,6% респондентам “важко відповісти”, за кого вони будуть голосувати на майбутніх президентських виборах, ще 5,1% громадян зазначили, що не голосували би взагалі.


Що стосується парламентських виборів, то в цьому випадку 23,7% опитаним “важко відповісти”, за яку партію голосуватимуть, а 5,2 % громадян не брали би участі в голосуванні.


Водночас респонденти назвали п'ять ключових характеристик для образу ідеального політика: лідер, здатний зупинити війну, нетерпимий до корупції, компетентний та розуміє економіку, відстоює інтереси простих людей та знає, як управляти країною.


Відповідно до даних соцопитування найбільш актуальною проблемою для держави 77% респондентів назвали військовий конфлікт на Сході. Крім того, половина опитаних відмітила ключовою проблемою корупцію та хабарництво у владі. Безробіття в державі турбує третину респондентів, низькі зарплати й пенсії - 19 %, недостатній рівень соціального захисту - 16 %.


Думки опитаних громадян щодо того, чи може Україна самостійно вирішувати свої проблеми розділилися майже порівну: 45,4% вважають, що Україна зможе самостійно подолати свої внутрішні труднощі, а 42,3% - що Україна потребує для цього міжнародної підтримки.


Також респондентів запитували щодо продажу земель сільськогосподарського призначення, проти якого висловилися майже 80% опитаних.


Опитування проводилося з 26 липня до 17 серпня 2018 року компанією Seetarget методом особистих інтерв'ю (face-to-face). Дослідження охопило 24 області України та місто Київ за винятком тимчасово окупованих територій АР КРИМ, Донецької та Луганської областей. Було опитано 2627 респондентів з 63 міських та 105 сільських населених пунктів. Похибка вимірювання складає не більше 1,92%.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2525316-tretina-ukrainciv-se-dumae-za-kogo-golosuvatime-na-viborah-prezidenta.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий