вторник, 28 августа 2018 г.

Порошенко хоче створити новий орган по координації судів України з Росією

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна повинна створити новий орган, що буди опікуватися міжнародними юридичними процесами, що пов’язані із російською агресією.


Про це він заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент "Європейської правди"


Президент згадав про успіхи України у відстоюванні власних інтересів у міжнародних юридичних інституціях, в тому числі про перемогу у Стокгольмському арбітражі.


"За останні роки ми досягли відчутних результатів і у справі притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності. Завдяки вивіреним заходам практично всі впливові міжнародні організації і альянси зафіксували акт агресії Росії проти України", - заявив він


Водночас, на думку Президента, Києву потрібен окремий орган для подальшої координації таких дій.


"Статус держави-агресора за Росією закріплено і в українському законодавстві. І я наполягаю на якнайскорішому створенні координаційного органу з формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків, як це передбачено у моєму законі про де окупацію Донбасу, який ухвалила Верховна рада", - заявив він.


Порошенко не уточнив, яким має бути статус цього органа та хто його очолить. Як відомо, наразі цю координацію здійснює заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/08/28/7086144/

Комментариев нет:

Отправить комментарий