пятница, 31 августа 2018 г.

Трамп має намір ввести нові мита на китайські товари - Bloomberg

Президент США Дональд Трамп планує ввести нові мита на імпорт китайських товарів загальною вартістю $200 млрд, передає Bloomberg з посиланням на шість джерел, знайомих з ситуацією.. У матеріалі не наводиться повний список китайських товарів, яких це може торкнутися.


За даними видання, 6 вересня завершується період, відведений адміністрацією для подачі бізнесом і громадськістю коментарів щодо мит. Відразу ж після закінчення даного терміну Трамп має намір ввести зазначені торговельні обмеження.


Деякі з джерел видання заявили, що остаточного рішення за новими митами ще немає, інші кажуть, що Трамп оголосить про них на наступному тижні, але вступлять в силу вони через деякий час.


У публікації наголошується, що накладення мит стане "серйозною ескалацією в торговельній війні" між Вашингтоном і Пекіном.


Як зазначає Bloomberg, під час інтерв'ю з Трампом у нього попросили підтвердити цю інформацію, у відповідь він посміхнувся і сказав, що джерела видання "не сильно помиляються".


Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп доручив торговому представнику США Роберту Лайтхайзеру вивчити питання і підготувати план   введення більш високих мит на китайські товари вартістю $200 млрд   - за ставкою 25% замість раніше запланованих 10%.


Китай у відповідь закликав США не займатися шантажем в сфері торгівлі і не допустити подальшої ескалації торгового конфлікту, а також пригрозив США митами на американські товари вартістю $60 млрд


Нагадаємо, 15 червня США ввели мита в 25% на китайську техніку. На наступний же день, 16 червня, Китай дзеркально відповів   на введення американських мит

https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/tramp-maje-namir-vvesti-novi-mita-na-kitajski-tovari-bloomberg-2491498.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий