воскресенье, 23 декабря 2018 г.

Спецпосланець США з питань коаліції проти ІД йде у відставку 22 Грудень, 2018 Голос Америки

Бретт Макгурк оголосив про своє рішення піти у відставку з посади спецпосланця США з питань міжнародної коаліції прот ІДІЛ. Макгурк оголосив, що планував піти з посади в лютому, але прискорив свою відставку через рішення президента США Дональда Трампа вивести американські війська з Сирії.


Макгурка було призначено на посаду в 2015 році президентом Обамою. В своєму листі стосовно відставки, посадовець зауважив, що бойовики «Ісламської держави» (ІД) втікають, але ще не зазнали поразки і що передчасне виведення військ США з Сирії створить умови, які призведуть до поновлення ІД, повідомляє АР.


Трамп знову виступив на підтримку рішення про виведення військ.


Donald J. Trump


@realDonaldTrump

....going to be there for three months, and that was seven years ago - we never left. When I became President, ISIS was going wild. Now ISIS is largely defeated and other local countries, including Turkey, should be able to easily take care of whatever remains. We’re coming home!

93.4K

6:30 PM - Dec 22, 2018

Twitter Ads info and privacy


46.5K people are talking about this

Twitter Ads info and privacy

«Ми спочатку планували бути там три місяці і це було три роки тому – а ми так і не пішли, - написав Трамп у Twitter. – Коли я став президентом, ІДІЛ шаленів. Тепер ІДІЛ в основному подолано і інші країни регіону, включаючи Туреччину, повинні мати можливість легко врішити те, що залишилось. Ми йдемо додому».




ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Міністр оборони США подає у відставку

Раніше про свою відставку заявив міністр оборони США Джим Маттіс. Маттіс подає у відставку наприкінці січня 2019-го року. У відповідному листі до Дональда Трампа він заявив, що президент США має право на міністра оборони, який більше погоджується з ним у питаннях щодо стратегічних партнерів Америки та її конкурентів.


Дивіться також: США виводять свої війська із Сирії

https://ukrainian.voanews.com/a/vidstavka-spetsposlantsia/4712261.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий