четверг, 27 декабря 2018 г.

Трамп: «Шатдаун не закінчиться, поки не буде виділено $5,7 млрд на стіну з Мексикою»

Трамп мріє про «бар’єр для людей і для наркотиків» на мексиканському кордоні


Президент США Дональд Трамп заявив, що уряд не відновить свою роботу до тих пір, поки не буде виділено кошти на будівництво стіни на кордоні між Мексикою і Сполученими Штатами. Про це пише CNN.


Частина держустанов у США через відсутність фінансування припинила роботу 22 грудня – зокрема, зокрема департаменти внутрішньої безпеки, транспорту, сільського господарства та юстиції. Перестануть працювати національні парки. Причиною так званого «шатдауна» стало те, що парламентарії досі не проголосували за проект бюджету на наступний рік.


Обидві палати Конгресу відмовляються включити в проект бюджету $5,7 млрд на будівництво стіни – саме таку суму вимагає виділити Трамп.


Будівництво стіни на кордоні з Мексикою – одна з його  ключових передвиборчих обіцянок.


«Я не можу сказати вам, коли уряд знову відновить роботу, – заявив президент США. – Але я точно можу сказати, що цього не станеться, поки ми не отримаємо стіну... Це бар'єр для людей, які потрапляють до нашої країни, і бар'єр для наркотиків».


Президент також повідомив, що збирається відвідати будівництво стіни.


Нагадаємо, через бюджетну кризу згортають роботу 9 з 15 американських міністерств – зокрема, Держдепартамент, міністерства внутрішньої безпеки, транспорту та сільського господарства. Все через те, що у Сенаті представники республіканської і демократичної партій не можуть затвердити бюджет.

https://mind.ua/news/20191979

Комментариев нет:

Отправить комментарий