четверг, 24 января 2019 г.

Як йде процес визнання української автокефалії? ВСІ НОВИНИ 23 СІЧНЯ 2019 ПЕРЕГЛЯДИ: 1344

Які церкви і коли планують розглянути питання про визнання ПЦУ


Після отримання Православною Церквою України Томосу про автокефалію наступним важливим епізодом у становленні цієї церкви є процес її рецепції. Тобто очікується визнання з боку інших автокефальних православних церков.

У понеділок 21 січня 2019 р. Болгарський Патріарх Неофіт заявив, що питання визнання української автокефалії знаходиться на порядку денному у Патріархаті, про це повідомляє телеграм канал «Autokephalia» з посиланням на відповідне відео. За повідомленням цього ж каналу сьогодні відбувається засідання Синоду Болгарської Церкви.

Також ми нещодавно писали, що Синод Елладської Церкви передав розгляд «українського питання» Собору Єпископів цієї церкви. За власними джерелами Cerkvarium такий собор може відбутися вже у лютому 2019 року.

У Грузинській церкві у грудні 2018 р. розглядали це питання, однак утримались від прийняття конкретного рішення. Як пояснив архієпископ ГПЦ Зосима, ієрархи очікували на рішення Вселенського патріарха Варфоломія і видачу Томосу. Після цього Синод Грузинської Церкви, який складається з усіх 46 архієреїв, має розглянути це питання та винести рішення. Нагадаємо, що вже 10 єпископів цієї церкви вже публічно підтрималиотримання Україною автокефалії.

За інформацією ТСН (06:45 на відео) «українське питання» обговорять на засіданні Синоду Румунської Церкви вже у лютому 2019 року. 

З власних джерел Cerkvarium стало відомо, що наприкінці січня 2019 р. має відбутися засідання Синоду Церкви Чехії і Словаччини на якому планується розгляд нашого питання.

Ми і надалі слідкуватимемо за інформацією з помісних церков та інформуватимемо читачів про новини стосовно України.

 https://cerkvarium.org/novyny/pomistni-tserkvy/yak-jde-protses-viznannya-ukrajinskoji-avtokefaliji.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий