воскресенье, 14 июля 2019 г.

Записки пасквілянта Скандали, інтриги, розслідування від Володимира Бойка

Інтернет-видання «Страна» вмістило інтерв’ю з Віктором Зубрицьким (https://strana.ua/articles/interview/211192-viktor-zubritskij-znaet-kto-hotovit-rejderskij-zakhvat-televizionnoho-kanala-112.html), який себе називає засновником і колишнім власником телеканалу «112. Україна» і який зараз переховується за кордоном, оскільки в Україні він оголошений у розшук:

Зі слів пана Зубрицького, це саме він на свої скромні заощадження в 2013 році створив 112-й канал, але невдовзі після втечі Януковича нова влада з метою відібрати в нього медіа-ресурс сфабрикувала якусь безглузду кримінальну справу й він був змушений також покинути Неньку.

Насправді все було по-інакшому. Власником телеканалу «112. Україна» був Віталій Захарченко, тодішній міністр внутрішніх справ, а Віктор Зубрицький лише приглядав за діяльністю каналу на правах довіреної особи Захарченка. Ніхто влітку 2014 року цей телеканал не «віджимав» – Зубрицький покинув Україну в зв’язку з тим, що йому було повідомлено про підозру в співучасті у викраденні 21 січня 2014 року двох активістів Майдану – Юрія Вербицького та Ігоря Луценка. За версією слідства роль Зубрицького полягала в тому, що він, виконуючи вказівку Захарченка, передавав викрадачам – охоронцям кримінального авторитета «Чеби» – інформацію про пересування Ігоря Луценка, за яким слідкували співробітники Департаменту оперативної служби МВС України (дозвіл на проведення НСРД відносно Луценка дав суддя Апеляційного суду м.Києва Віктор Глиняний).

У ході розслідування викрадення Луценка й Вербицького слідству шляхом радіорозвідки вдалось встановити всіх учасників злочину та виявити з ким і де зустрічався Зубрицький 21-22 січня 2014 року – так ось, зустрічався він саме з тими людьми, які викрали Луценка та Вербицького, катували їх і викинули помирати під Києвом (Вербицький, якому переламали кістки, замерз у лісі, а побитому Луценку, якого викинули в іншому місці, вдалось доповзти до селища).

Але після того, як справу про викрадення Луценка та Вербицького до свого провадження прийняло очолюване Сергієм Горбатюком Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури, будь-які слідчі дії припинились, оскільки Ігор Луценко мав необережність зв’язатись з адвокатом Євгенією Закревською. Як згодом з’ясувалось, Закревська замість того, щоби надавати правову допомогу потерпілим, обслуговувала брудні корупційні схеми й, вводячи в оману своїх довірителів, допомагала гальмувати слідство. Зокрема, влітку 2015 року люди з оточення Порошенка запропонували Зубрицькому закрити кримінальне провадження про викрадення Луценка та Вербицького в обмін на те, що Зубрицький сприятиме продажу Порошенку 112-го каналу. Зубрицький спочатку не повірив своєму щастю та відправив в Управління Горбатюка адвоката з прихованою відеокамерою, але слідчий підтвердив, що справу, дійсно, ніхто розслідувати не збирається і її можна буде в будь-який момент закрити.

Довідавшись про це, Луценко відмовився від послуг Закревської, яка виявилась «ментовським адвокатом», і з великими труднощами домігся заміни слідчого. Але Горбатюк так і не провів виїмку документів у Департаменті оперативної служби МВС України й не встановив прізвища тих співробітників міліції, які передавали Зубрицькому дані негласних слідчих дій щодо Луценка. Урешті-решт, цих осіб вдалось встановити вже новому адвокату без допомоги Горбатюка, але, на жаль, доказової сили отримана інформація немає, оскільки була здобута в позапроцесуальний спосіб.
https://t.me/volodymyrboyko/920
Одна зі сторінок матеріалів кримінального провадження з даними радіорозвідки, які свідчать про контакти Віктора Зубрицького й викрадачів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького в день викрадення.
https://t.me/volodymyrboyko/921

Ще в 2014 році слідство дійшло висновку, що викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка було здійснено охоронцями Олексія Чеботарьова, які виконували безпосередні вказівки Віктора Зубрицького (довіреної особи екс-мінісітра внутрішнії справ України Віталія Захарченка) та на підставі наданої Зубрицьким інформації, отриманої МВС України в ході проведення НСРД

https://t.me/volodymyrboyko/922

Комментариев нет:

Отправить комментарий