воскресенье, 14 июля 2019 г.

Не зовсім розуміє Путіна. Ексрадник глави РФ заявив про недостатню готовність Зеленського до переговорів

Ексрадник президента РФ Володимира Путіна, старший науковий дослідник Інституту Катона у Вашингтоні Андрій Ілларіонов заявив, що президент Володимир Зеленський не зовсім готовий до переговорів з російським главою.
Про це він розказав в інтерв'ю Голосу Америки.
«Зеленський думав, якщо він за одним столом із Путіним, він зможе його в чомусь переконати, щось отримати від нього. Він думає, що він буде успішнішим, ніж його попередник <…>, але я відчуваю, що пан Зеленський зовсім не розуміє свого так званого партнера. Йому потрібно виконати домашнє завдання, починаючи від основ дипломатії до психології та до вивчення цієї особи. У мене немає відчуття, що Зеленський зробив це домашнє завдання. Він збирається зустрітися з людиною, яка є дуже досвідченою, дуже проникливою, дуже добре підготовленою, яка використовує різні інструменти, яка здатна грати кілька карткових партій на різних столах одночасно. І багато досвідчених політиків з усього світу зазнали невдачі у переговорах з Путіним», — говорить експерт.
Читайте також:
Кремль розповів деталі першої розмови Зеленського з Путіним
На думку дослідника, існує небезпека того, що аби досягнути результатів, про які раніше говорив Зеленський, таких як звільнення моряків з російських в’язниць, «він може пожертвувати не менш важливим або, можливо, більш важливим — принципами незалежної України».
На думку експерта, повернення окупованих територій неможливе без сильнішої економіки, збройних сил та уряду. Він пропонує поглянути на історичні приклади повернення анексованих територій. Зокрема, як це було у Франції, у якої двічі територію Ельзас і Лотарингію анексувала Німеччина, так і у самій Німеччині, яка була розділена на ФРН та НДР. Він підкреслює, що на відновлення територій пішли десятиліття, а також — зміна зовнішніх обставин.
Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Путін готовий зустрітися із Зеленським, однак для цього «необхідно зрозуміти політику і стратегічну лінію співрозмовника».
Пєсков уточнив, що РФ очікує від Зеленського «прямого контакту з представниками самопроголошених республік».

Комментариев нет:

Отправить комментарий