четверг, 30 ноября 2017 г.

Ігор Луценко

По ситуації із затриманням "агента НАБУ".
1. Чи посадять Ситника?
Ні, не посадять. По-перше, процесуально довести його особисту причетність до спроби підкупу агентом НАБУ дуже важко. Ситник формально не керує кримінальними провадженнями й нічого не підписує. Скрізь - підписи детектива та прокурора. Санкціонував це беззаконня й погоджував клопотання в суд на проведення НСРД... ну точно не Ситник. Звісно, побачимо ще, що там при обшуку знайдуть.
2. А що ж буде?
Далі посилюватиместься інформатака на НАБУ, а також на САП та на тих вітчизняних політиків, котрі намагаються піаритися на діях НАБУ та потрапити у наступний склад парламенту. І не стільки важлива думка українців, скільки посольств, котрі підтримують нинішнє керівництво НАБУ - тактична мета атакуючих буде примусити послів дистанціюватися від Ситника і компанії.
3. Чи вийде це у них?
Думаю, скоріше ні. Нас не вважають повносправною країною наші іноземні партнери, тому продовжать втручатися у наші внутрішні справи. Хіба що це втручання стане менш брутальним. Очевидно, що т.зв. "антикорупційний суд" зараз не створять ні по версії Порошенка, ні по версії лобістів. Тому обидві сторони все більше схилятимуться до нинішнього статус-кво.
З одного боку, фінансовані посольствами організації пояснюватимуть нульові результати багатомільйоних вливань у "боротьбу за корупцією" відсутністю антикорупційного суду.
А у Порошенка зроблять все, щоб антикорупційний суд не став кишеньковим судом НАБУ.
4. Ці всі маневри є лише тертями між різними групами впливу в нашій країні, і не мають нічого спільного зі справжньою боротьбою з корупцією, не кажучи вже про питання, котрі хвилюють звичайних громадян. Я їжджу країною, спілкуюся з медиками, освітянами, працівниками місцевого самоврядування і держслужбовцями, селянами і містянами - повірте, до вирішення їх проблем це не має жодного стосунку.
5. Передайте хтось Ситнику, що НАБУ не потрібно наймати агентів, щоб ті давали хабарі. Нехай пан Артем звернеться до мене - я із задоволенням розкажу йому про реальні корупційні схеми у тому ж Мінмолодьспорті, там усе на поверхні і по-справжньому, тільки бери і саджай.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1706034109420571&id=100000419949795

Комментариев нет:

Отправить комментарий