среда, 30 мая 2018 г.

Гройсман звинуватив Росію в причетності до вбивства Бабченка

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму Facebook прокоментував убивство журналіста Аркадія Бабченка, якого застрелили в Києві увечері 29 травня. За словами політика, він упевнений у причетності Росії до події, інформує УНН.


До повідомлення він прикріпив скріншот останнього поста Бабченко в Facebook. У ньому журналіст розповідає, як в 2014 році в цей самий день на сході України врятувався від аварії вертольота. “Мені пощастило. Другий день народження, виходить”, — сказав він про 29 травня.


“О 10:00 він написав про свій другий день народження. І ось його вбили. Переконаний, російська тоталітарна машина не пробачила йому чесності і принциповості”, — написав Гройсман. Бабченко він назвав “справжнім другом України”, який “розповідав світові правду про російську агресію”.


Про те, що за вбивством Бабченко міг стояти Кремль, також заявив глава МЗС України Павло Клімкін, виступаючи на першому в цьому році засіданні Ради Безпеки щодо ситуації в Україні. Свою позицію він висловив на засіданні Радбезу ООН, що пройшов у Нью-Йорку 29 травня. “Занадто рано говорити хто за цим стоїть, однак розуміння аналогічних випадків змушує нас думати про те, що Росія використовує і інші види тактики для дестабілізації України, зокрема, проводить теракти, підривну діяльність і політичні вбивства”, — сказав очільник зовнішньополітичного відомства.


Клімкін нагадав, що Бабченко був змушений покинути Росію через загрози. “Він продовжив боротися за демократичну Росію, за Україну і звичайно Москва завжди розглядала його як ворога”, — глава українського МЗС.


Російський журналіст Аркадій Бабченко був убитий в своєму будинку в Києві ввечері 29 травня. Вбивця зайшов за ним до під’їзду будинку і три рази вистрілив йому в спину. Пораненого Бабченко знайшла його дружина, яка викликала медиків. По дорозі в лікарню він помер.


Нагадаємо, журналіст Аркадій Бабченко, на якого було скоєно замах, помер від поранення у кареті “швидкої”. Бабченко працював військовим кореспондентом “Московського комсомольця”, співпрацював із “Новою газетою” та іншими виданнями. У лютому 2017 року переїхав до Праги, побоюючись за свою безпеку після висловлювань щодо катастрофи Ту-154 Міноборони. Потім журналіст переїхав до Києва, де вів передачу на кримськотатарському телеканалі ATR.


На теперешній час складений фотороботпідозрюваного у вбивстві Аркадія Бабченка: зловмисник середньої статури, зріст 175-180 сантиметрів, на вигляд йому 40-45 років, є сива борода.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1733332-groysman-zvinuvativ-rosiyu-v-prichetnosti-do-vbivstva-babchenka

Комментариев нет:

Отправить комментарий