среда, 30 мая 2018 г.

У Раді нагадали, що досі не було звіту про розслідування вбивства Павла Шеремета

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики планує на своєму засіданні за участю силовиків обговорити вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.


Про це в ефірі одного з телеканалів повідомила перший заступник голови, народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Ольга Червакова, пише «Укрінформ».


«Звичайно, що ми заслухаємо це на комітеті. Обов’язково запросимо представників Національної поліції, Служби безпеки України на засідання, на якому буде заслухано це питання. Але ми можемо тільки запросити, а не примусити», – сказала Червакова.


Вона закликала правоохоронні органи до максимальної мобілізації, тому що «від їхньої діяльності залежить зараз не просто розкриття цього вбивства, а й репутація України».


Водночас нардеп нагадала, що досі в парламенті не відбулося звіту правоохоронців про хід розслідування вбивства відомого журналіста Павла Шеремета.


«Хочу нагадати, що 17 травня минув рівно рік відтоді, як на комітеті заслуховувалося питання про стан розслідування вбивства Павла Шеремета. Програма «Слідство.інфо» випустила фільм «Вбивство Павла», в якому оприлюднила низку фактів, які, як з’ясувалося, не були відомі слідчим. Ми тоді на наш комітет запрошували представників Національної поліції, яка веде цю справу, і жодна людина на комітет не з’явилась. Були з СБУ, з прокуратури, а з поліції ніхто не прийшов. Ми тричі заслуховували питання без представників національної поліції», – уточнила Червакова.


Нагадаємо, 29 травня у Києві скоєно замахна російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. Йому вистрілили в спину в його будинку. Він помер у кареті швидкої дорогою до лікарні.


Начальник Головного управління поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що наразі найбільш вірогідною версією вбивстваАркадія Бабченка є його професійна діяльність.


Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про вбивство в Києві російського журналіста.


Міжнародна федерація журналістів (IFJ) нагадала, що Бабченко був «лютим критиком» президента РФ та закликала розпочати розслідування його вбивства.


«Ще рано говорити про те, хто стоїть за вбивством російського опозиційного журналіста Аркадія


Бабченка в Києві, але політичні вбивства є однією з тактик, що застосовуються Росією для дестабілізації України», – заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив на засіданні Радбезу ООН.

https://zik.ua/news/2018/05/30/u_radi_nagadaly_shcho_dosi_ne_bulo_zvitu_pro_rozsliduvannya_vbyvstva_pavla_1334957

Комментариев нет:

Отправить комментарий