четверг, 31 мая 2018 г.

"Вбивати за погляди не можна": Собчак та опозиціонери РФ прокоментували "справу Бабченка"

У Росії опозиційні журналісти та громадські активісти святкували "воскресіння" Аркадія Бабченка. Про це повідомляє "5 канал".


У Санкт-Петербурзі церемонія вшанування пам'яті журналіста мала відбутися біля меморіалу жертвам репресій. Туди принесли квіти, свічки та портрет Бабченка з чорною стрічкою. Деякі активісти йшли туди, ще не знаючи, що Бабченко живий. Або дізнавалися радісну новину дорогою.


Не скасували акцію й у Москві. Але біля Центрального будинку журналіста учасників зустрічав спецпідрозділ ОМОН. Двох людей затримали. Кажуть, що з владою проведення акції не узгоджували.


"Дякуємо Богу, що так. Це набагато краще, ніж якби це було б не інсценування. Тому що всі попередні випадки, коли ми сюди приходили, на жаль, інсценуваннями не були. Це були реальні вбивства", - каже опозиційний політик Борис Вишневський.


"Такий от голлівудський сценарій. Слухайте, я рада, що Андрій Бабченко живий. У нас були з ним різні погляди. Але в будь-якому випадку, я вважаю, що терор неприйнятний. а. Тому я всіляко висловлювала йому підтримку", - зазначає політик і журналіст Ксенія Собчак.


Нагадаємо, журналіст Аркадій Бабченко, про вбивство якого повідомили напередодні, в середу, 30 травня, вийшов на брифінг СБУ. Голова Служби безпеки Василь Грицак повідомив, що загибель росіянина було інсценізовано

https://www.5.ua/polityka/vbyvaty-za-pohliady-ne-mozhna-sobchak-ta-opozytsionery-rf-prokomentuvaly-spravu-babchenka-170948.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий