четверг, 31 мая 2018 г.

Завдяки справі Бабченка Україна могла б розширити міжнародну коаліцію проти Росії, – експерт

Справа інсценізованого вбивства Аркадія Бабченка могла б набути такий самий міжнародний розголос, як свого часу замах на життя Скрипалів. Зараз Україна має всі шанси зміцнити і розшири коаліцію противників агресії Росії.


Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі»телеканалу ZIK говорив голова організації «Free Russian House», позафракційний народний депутат Григорій Фролов.


«Я не займаюся внутрішньою політикою. Мені цікаві міжнародні аспекти. Зараз маємо таку ситуацію, коли вбивство Бабченка – це не суто внутрішня справа України. На мій погляд, це складне міжнародне питання, яке пов’язане із регіональною безпекою. Історія є серйозною і претендує на рівень подій довкола Скрипаля. Ми пам’ятаємо, що вони підняли на вуха весь світ, відбулися масові акції», – нагадує голова організації «Free Russian House».


Те, що сталося після інсценізованого вбивства журналіста Аркадія Бабченка, є суто внутрішньополітичною грою з боку України, наголошує народний депутат.


«Україна є опорою в регіоні для протидії агресії Кремля. Цю ситуацію можна було б використати для міжнародного маневру, розширення міжнародної коаліції проти Росії. Однак, чомусь Україна застосовує події для внутрішньої політичної гри. Я переконаний, що це неправильно», – підкреслює Григорій Фролов.


Важливо звернутися до міжнародної спільноти, адже Кремль намагався здійснити терористичний акт на території України, звертає увагу голова організації «Free Russian House».


«Вбивство відомого журналіста – це дуже серйозно. Водночас, замість широкої міжнародної реакції, обговорення не здійсненого теракту – ми зіткнулися із відсутністю розуміння того, що відбувається. Важливо, аби Україна нарешті перестала бути тою країною, у якій відбуваються дивні події. Необхідно, щоб нас сприймали, як надійну опору демократії, стабільності, а також рупором протидії гібридній агресії Росії», – переконаний Григорій Фролов.

https://zik.ua/news/2018/05/31/zavdyaky_spravi_babchenka_ukraina_mogla_b_rozshyryty_mizhnarodnu_koalitsiyu_proty_1335769

Комментариев нет:

Отправить комментарий