среда, 27 июня 2018 г.

В РФ назвали нову причину відмови пустити Денісову до Сущенка

Про це повідомила прес-секретар Мосміськсуду Уляна Солопова російському “Інтерфаксу” у вівторок, 26 червня.


“Виходячи з положень Консульської конвенції між РФ і Україною від 1993 року, згаданої в зверненні Денісової, дозвіл на зустріч може бути дано тільки консульським співробітникам, ким не є уповноважена Верховної Ради з прав людини”, – прокоментувала Солопова.


За словами прес-секретаря Мосміськсуду, позитивне рішення по даному питанню суд зможе прийняти тільки після того, як обвинувальний вирок, винесений політв’язню, вступить в силу.


Прес-секретар нагадала, що захист українського журналіста оскаржила вирок в порядку апеляції, і пояснила: “Питання про надання такого дозволу Денисової може бути дозволений на загальних підставах, виходячи з положень Кримінально-процесуального кодексу, після вступу вироку у відношенні Сущенка в законну силу. ” Нагадаємо, вчора російський омбудсмен Тетяна Москалькова під час брифінгу в Києві заявила, що уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова не зможе відвідати українського політв’язня Олега Сенцова в Росії без присутності самої Москалькової.

https://narodna-pravda.ua/2018/06/27/v-rf-nazvaly-novu-prychynu-vidmovy-pustyty-denisovu-do-sushhenka/

Комментариев нет:

Отправить комментарий