понедельник, 25 июня 2018 г.

Неформальний саміт у Брюсселі: Меркель не вірить, що країни ЄС дійдуть згоди в питаннях міграції

Перед початком неформальної зустрічі лідерів країн ЄС у Брюсселі в неділю канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівалася на досягнення двосторонніх та тристоронніх угод у питанні міграції. Однак після саміту Меркель визнала, що всі 28 країн ЄС навряд чи дійдуть згоди в питаннях міграційної політики на саміті наступного тижня.. Про це повідомляє Радіо Свобода.


За словами президента Франції Еммануеля Макрона, критичним питанням стають вже самі міграційні потоки в межах Євросоюзу. Реформи міграційної політики вимагає Італія, яка закриває порти для суден із африканськими біженцями. Ряд країн Центральної Європи категорично проти перерозподілу біженців в ЄС.


Відсутність угоди між країнами ЄС може послабити позиції Меркель у Німеччині, якій у зв'язку з невирішеною проблемою міграції загрожує урядова криза.


Меркель дали два тижні на вирішення проблеми біженців - ультиматум глави МВС Італія і Мальта відмовилися приймати ще одне рятувальне судно з мігрантами


https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/neformalnij-samit-v-brjusseli-merkel-ne-virit-shcho-krajini-jes-prijdut-do-kompromisu-z-pitannja-mihratsiji-2478453.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий