воскресенье, 24 июня 2018 г.

«Справи Майдану», які вже розслідуються, можуть передати до ДБР, - Горбатюк

«Справи Майдану», за якими вже завершилося або ще триває розслідування, можуть бути передані до Державного бюро розслідувань, коли воно запрацює. Про це очільник Департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк розповів в ефірі Громадського радіо.


"Законодавець визначив, що ці справи, які раніше були підслідні прокуратурі, мають розслідуватися ДБР. Єдине - він зробив ремарку про те, що старі провадження, у тому числі ті, до яких можна відносити розслідування про злочини під час Майдану, слідча прокуратура може розслідувати до 20 листопада 2019 року", — сказав Горбатюк.


Він додав, що не збирається звільнятися з ГПУ.


"Я не думаю про те, піду чи не піду. Я користуюсь прицнипом «хай ідуть ті, хто порушує закон». Я це буду відстоювати, допоки матиму можливості", — зазначив Горбатюк.


Нагадаємо, Департамент спецрозслідувань, який займається розслідуваннями, зокрема, справ Майдану та узурпації влади Віктором Януковичем і його оточенням, буде реорганізовано.


Речниця Генпрокурора Лариса Сарган заявляла, що його трансформують у слідче управління.


Народний депутат Мустафа Найєм заявляв, що керівник Департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк був нелояльним до Генерального прокурора, і це могло стати причиною реорганізації його підрозділу.

https://hromadskeradio.org/news/2018/06/24/spravy-maydanu-yaki-vzhe-rozsliduyutsya-mozhut-peredaty-do-dbr-gorbatyuk

Комментариев нет:

Отправить комментарий