воскресенье, 24 июня 2018 г.

Конгрес США розгляне резолюцію на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, Грузії і Молдови

Двопартійна група конгресменів внесла на розгляд Палати представників американського Конгресу проект резолюції на підтримку політичного суверенітету і територіальної цілісності України, Грузії і Молдови, повідомила прес-служба Посольства України в США на сторінці в Facebook.. "Група конгресменів від Республіканської та Демократичної партій представили в Конгресі США проект резолюції, яка підтверджує підтримку Сполученими Штатами Америки політичного суверенітету і територіальної цілісності України, Грузії і Молдови", - відзначили в українському дипломатичному представництві.


Документ, зареєстрований під номером H. Res. 955, містить шість сторінок тексту.


У ньому, зокрема, зазначається, що Сполучені Штати продовжать підтримувати зусилля трьох держав, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, встановлення політичної незалежності та інтеграції в європейське співтовариство.


Конгресмени закликають Росію негайно покласти край військовій підтримці незаконних збройних формувань, які діють на суверенних територіях України, Грузії і Молдови, а також припинити насильницьку і незаконну спробу анексувати Крим. Автори резолюції також вітають поглиблення співпраці між трьома державами, спрямоване на зміцнення власних можливостей у протидії дестабілізуючим зусиллям Росії, в тому числі у сферах безпеки і оборони.


Крім того, проект резолюції висловлює позицію США проти побудови російського проекту Північний потік - 2 з урахуванням його загрози енергетичній безпеці Європи. Документ також закликає уряд США продовжити підтримку диверсифікації енергопостачань до Європи, в тому числі через сприяння розвитку інфраструктури для прийому зрідженого природного газу

https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/konhres-ssha-rozhljane-rezoljutsiju-na-pidtrimku-suverenitetu-i-teritorialnoji-tsilisnosti-ukrajini-hruziji-i-moldovi-2478401.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий