пятница, 22 декабря 2017 г.

Каталонські виборці знову віддали сепаратистським партіям більшість мандатів

Цілісність Іспанії знову може опинитися під загрозою після того, як каталонські партії, що виступають за незалежність, отримали новий шанс на більшість у парламенті краю.

Хоча найбільше - 37 місць зі 135-ти у регіональному парламенті матиме партія “Громадяни”, яка виступає за збереження Каталонії у складі Іспанського королівства, три партії, що підтримують відокремлення, здобули 70 місць - більшість у законодавчому органі.

Якщо пронезалежницькі партії домовляться про об’єднання в коаліцію, то центральному уряду у Мадриді знову доведеться мати справу з політичними опонентами у Барселоні.

34 місця здобула сепаратистська партія “Разом за Каталонію”, очолювана усуненим з посади регіонального президента Карлесом Пучдемоном, який утік у Брюссель.

Пучдемон, який назвав результати виборів у четвер 21 грудня перемогою “для каталонської республіки”, перебуває у Брюсселі, побоюючись арешту через звинувачення в антидержавній діяльності в Іспанії.

“Каталонська республіка перемогла… іспанська держава зазнала поразки. Рахой (прем’єр-міністр Іспанії) та його союзники програли”, - проголосив Пучдемон, звертаючись до каталонських прихильників з допомогою відео через Інтернет.

https://t.co/BguEnOW7GW

Комментариев нет:

Отправить комментарий