пятница, 22 декабря 2017 г.

Фесенко: Такої низької довіри населення до політиків не було ще ніколи Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/12/21/fesenko_takoi_nyzkoi_doviry_naselennya_do_politykiv_ne_bulo_shche_nikoly_1231205

Згідно соціологічних опитувань, 60% громадян нікому не довіряють, і такого в державі взагалі ніколи не було. Адже коли падала довіра до Президента та влади, то принаймні зростала довіра до опозиції. Зараз же довіри нема ні до кого.

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко у прямому ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00–15:00 та 17:00–19:00 на телеканалі ZIK).

Експерт зауважив, що парадокс української ситуації полягає в тому, що народ зараз не вірить нікому. І це дуже серйозний діагноз для держави. До того ж, не відомо чим все закінчиться.

«Люди не довіряють тільки владі, а й усім політикам загалом. Адже половина виборців, свідомих громадян, не бачать жодного лідера, який може ефективно керувати країною. Це стосується як влади, так і опозиції», – підкреслив Фесенко.

Зокрема, політолог зазначив, що згідно з соціологічними опитуваннями, 60% громадян нікому не довіряють. Такого в державі взагалі ніколи не було. Оскільки коли падала довіра до Президента та влади, то принаймні зростала довіра до опозиції. Зараз же довіри нема ні до кого.

Однак ще один парадокс полягає в тому, що суспільство, навіть повставши на протест, не може змінити головного – системи держави, відтак змінєються тільки верхівка, яка починає знову діяти за старими схемами.

«Є революційна меншість, і коли вона достатньо велика, як було під час Майданів, то ці люди змінюють ситуацію. Але тільки політично. А потім вона знову врівноважується. Я називаю це емоційними гойдалками нашої політики. Адже революційна меншість перемагає на Майданах, а на виборах –консервативна більшість», – пояснив політолог.

Експерт вважає, що потенціал революціонерів сьогодні обмежують побоювання людей, пов’язані з наслідками останнього Майдану. Люди бояться нової революції, зміни влади через вулицю, і припускають, що стане ще гірше. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/12/21/fesenko_takoi_nyzkoi_doviry_naselennya_do_politykiv_ne_bulo_shche_nikoly_1231205

Комментариев нет:

Отправить комментарий