пятница, 30 марта 2018 г.

Ігор Луценко

Вочевидь, маю відродити рубрику #будні_генпрокурора, все ж люди помилково вважають, що я звичайний нардеп.

Наївні!

Так от,  дехто каже, що матеріали НСРД так званого рибно-акваріумного прослуховування Назара Холодницького будуть направлені у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів.

Щоб, мовляв, нарешті, нарешті звільнити Холодницького!

Як натякає у своєму інтерв'ю Ситник, саме глава САП Назар Холодницький - останній оплот корупції у правоохоронних органах, котрий заважає НАБУ спільно з так званим "департаментом Кононенко-Грановського" в Генпрокуратурі побороти корупційну гідру раз і назавжди в Україні.

Хороший план, але не спрацює.

І навіть не тому, що це смішно - уявляти, що група корупціонерів, котрі засіли у різних департаментах і керівництві Генпрокуратури і змовилися з такими ж безпрєдєльщиками в НАБУ, подолають корупцію.

Мушу роз'яснити громаді, що це прямо заборонено Кримінальним процесуальним кодексом.

Всі матеріали НСРД мають гриф "таємно" або "цілком таємно" й не можуть використовуватись у кримінальному провадженні без зняття цього грифу.

Розсекречування робиться постановою прокурора (є спеціальна процедура, передбачена окремою інструкцією).

Після розсекречування матеріали можна долучати до кримінального провадження. У разі, якщо вони не використовуються в кримінальному провадженні, то підлягають знищенню (посилання на КПК - в першому коментарі до посту).

***

Щоб ви не подумали, що я когось окремо захищаю.

14 липня 2016 року Ситник і Холодницький, грубо порушивши настанову ст.255 КК України, провели брифінг, на якому оприлюднили телефонні розмови військового прокурора сил АТО Кулика, отримані в ході проведення НСРД.

Припустимо, Кулик 100500 раз корупціонер, але він все ж має прописані у КПК права (Як і Дмитро Сус, але це інша історія.)

Ці розмови взагалі не мали жодного відношення до кримінального провадження, а інкримінований йому злочин належить до середньої тяжкості й тому НСРД не могли проводитись взагалі.

Тим не менш, Холодницький пішов на  порушення законності. Тепер з ним поступають точно так же ж. Висновок: Земля кругла.

Без законності корупцію не подолати. Законність становить собою абсолютну цінність, на якій має тримаєтися суспільство. Але "антикорупціонери" вважають, що законність можна застосовувати вибірково.

Тому тепер з ними розправляються їхніми ж методами. І це не кінець.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1830832640274050&id=100000419949795

Комментариев нет:

Отправить комментарий