вторник, 27 марта 2018 г.

Суд може призначити Януковичу державного адвоката лише у разі систематичних неявок його захисту

Оболонський районний суд може призначити обвинуваченому в державній зраді екс-президенту України Віктору Януковичу безкоштовного державного захисника лише за умови систематичних неявок його адвокатів на судові засідання, зазначає прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко.
"Якщо захист повторно не з'явиться до суду, і зриватиме наступні судові засідання, тоді сторона обвинувачення має право подати клопотання про призначення безкоштовного адвоката, і у суду виникають повноваження призначити такого адвоката. А коли сторона захисту перебуває через одне засідання, то в цьому випадку суд нічого не може зробити", - сказав він журналістам після засідання у вівторок.
Р.Кравченко вказав, що захист за п'ять попередніх засідань забезпечив явку лише трьох своїх свідків. "Вони роблять все, щоб суд не прийняв законне обґрунтоване рішення щодо обвинуваченого Януковича", - наголосив він.
Прокурор вважає, що такими діями адвокати В.Януковича неналежним чином виконують свої процесуальні обов'язки та виявляють неповагу до суду.
http://ua.interfax.com.ua/news/general/494833.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий