вторник, 27 марта 2018 г.

Порошенко звільнив двох членів НКРЕКП

Президент України Петро Порошенко звільнив двох членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), - Вікторію Морозову і Вадима Таратуна.
Згідно з указами №80 і №81, підписаним главою держави 23 березня 2018 року, В.Морозову і В.Таратуна звільнено у зв'язку із завершенням тримісячного терміну членства, на який вони були призначені наприкінці грудня 2017 року.
Таким чином, комісія знову втратила кворум для проведення засідань.
Раніше, 23 березня 2018 року, номінаційна комісія з відбору нових членів регулятора оприлюднила рейтинг із 47 кандидатів на відповідні посади. Кандидати мають пройти спецперевірку, після чого номінаційна комісія зможе подати список відібраних кандидатів президенту.
На першому місці в списку - Олександр Формаг (176 балів). На наступних позиціях: Олена Антонова (175 балів), Дмитро Коваленко (172 бали), Оксана Кривенко (170 балів), Андрій Борисенко і Олексій Магда (по 169 балів), Валерій Цаплін (168 балів), Руслан Кайдаш (166 балів), Євген Магльованний (165 балів), Дмитро Олефір (160 балів).
До складу НКРЕКП має входити семеро членів, зокрема й глава регулятора.
НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
http://ua.interfax.com.ua/news/general/494882.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий