понедельник, 30 июля 2018 г.

Насіров заявив, що НАБУ вимагало від нього дати свідчення проти Порошенка та Гройсмана

Колишній керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вимагав від нього дати свідчення проти президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Грйосмана.


Про це повідомляє канал «112 Україна».


«НАБУ прямим текстом шантажувало. Прямим текстом: або ти зробиш те, що просимо, або отримаєш підозру. Просили дати свідчення проти президента та його оточення», — розповів Насіров.


Він додав, що НАБУ також вимагало дати свідчення проти Гройсмана та його оточення.


Насіров стверджує, що такі вимоги йому висунув директор Бюро Артем Ситник.


Нагадаємо, у січні 2018 року уряд звільнив главу ДФС Романа Насірова, якого суд відсторонив від посади ще у 2017 році. Сам екс-чиновник обурився, що не зміг виступити на засіданні уряду і пообіцяв довести неправомірність рішення.


Романа Насірова відсторонили від посади керівника ДФС на початку березня 2017 року, одразу після того, як детективи НАБУ затримали його і обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 100 млн гривень.


10 листопада 2017 року відстороненому главі ДФС Насірову вручили обвинувальний акт. На думку слідства, Насіров дав дозвіл на  розстрочення податкових боргів підприємствам народного депутата Олександра Онищенка. Тим самим завдав збитків бюджету на 2 мільярди гривень, вважають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.


Детальніше про справу Насірова читайте у публікації Громадського: Хто такий Роман Насіров і в чому його підозрюють?


На судовому засіданні 21 травня обвинувачений екс-керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив про відвід прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова.


Також повідомлялось, що на зачитання понад 700 сторінок обвинувачувального акту Насірову піде 20 місяців.

https://hromadske.ua/posts/nasirov-zaiavyv-shcho-nabu-vymahalo-vid-noho-daty-svidchennia-proty-poroshenka-ta-hroismana

Комментариев нет:

Отправить комментарий