воскресенье, 29 июля 2018 г.

Справа Манафорта: ЗМІ повідомили про документи з деталями співпраці із Януковичем


ПОЛІТИКА

Справа Манафорта: ЗМІ повідомили про документи з деталями співпраці із Януковичем

Сьогодні о 05:55Новое время

Видання Голос Америки повідомляє, що слідчі команди спецпрокурора Роберта Мюллера надали близько 300 документів, у яких міститися деталі співпраці колишнього глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта з Віктором Януковичем і Партією регіонів.. Зокрема, видання зазначає, що в судових документах є лист Манафорта Януковичу, в якому він говорить про те, що "вони активно розвивали концепцію антисемітизму, як частину поглядів української опозиції, що було головною частиною нашої вашингтонської стратегії".

Також журналісти повідомляють про лист Манафорта його партнеру Тедові Дівайну з докладним описом виступу Миколи Азарова.

"Азаров виступатиме 10-12 хвилин на російській мові. Він повинен розкритикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе й показати виборчу платформу. Віктор Федорович Янукович виступить із 5-7 хвилинною промовою українською мовою, де повинен представити свою програму Україна для людей", - йдеться в листі.

Також у документах фігурує вартість проведення з'їзду Партії регіонів - 565 тисяч доларів.

У свою чергу, журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер опублікував невідому раніше фотографію Януковича, яка також була взята з документів Мюллера.

On The Eve Of His Trial, A Deeper Glimpse Into How Paul Manafort Elected Ukraine's President. My latest with @Mike_Eckel on the new cache of documents (which included this gem of Yanukovych below): https://t.co/M3l5DfrEdE pic.twitter.com/TzVyzYWICc

- Christopher Miller (@ChristopherJM) 27 липня 2018 р

У червні суд узяв під варту колишнього очільника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Полу Манафорту було висунуто обвинувачення у відмиванні грошей, які він отримав працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також обвинувачують у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також висунули обвинувачення у втручанні в справи свідків.


https://nv.ua/ukr/world/countries/sprava-manaforta-zmi-povidomili-pro-dokumentakh-z-detaljami-spivpratsi-z-janukovichem-2485176.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий