пятница, 27 октября 2017 г.

Саакашвілі на ZIK

Саакашвілі: Не варто витрачатись на Нацгвардію. Україні потрібна сильна контррозвідка
Важливо, щоб зараз влада концентрувала увагу не на опозиціонерах і не на бізнесі, а на реальному захисті власних громадян.

Про це в ефірі програми «Zіткнення» з Роксаною Руно на телеканалі ZIK через скайп-зв’язок заявив лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі.

Політик, який нині перебуває серед протестувальників у наметовому містечку біля ВРУ, прокоментував безпекове питання з огляду на замах на нардепа Ігоря Мосійчука. Як наголосив Міхеїл Саакашвілі, він ніколи не ховався, адже це не зможе убезпечити від таких злочинів. Політик заявив, що загибель людей свідчить про погіршення безпеки в Україні.

З його слів, важливо, щоб зараз влада концентрувала увагу не на опозиціонерах і не на бізнесі (адже саме цим займається СБУ, твердить політик), а реально захищала громадян України.

«Мені здається, що потрібно реформувати наші структури, СБУ. Ці форми Україні не потрібні, Україні потрібна сильна контррозвідка. Не треба витрачати гроші на Нацгвардію, бо це Нацгвардія однієї людини – Президента, а треба, щоб ці гроші, які вони використовують на обладнання Нацгвардії, використовували на служби захисту суспільного порядку і для ЗСУ», – вважає Міхеїл Саакашвілі.

З його слів, нині в Україні не захищені не лише політики, а й решту громадян, і востаннє така ситуація була у 90-х роках.

Що ж до мітингу, який відбувається перед ВРУ, політик зауважив, що вимоги мітингарів – це перший крок до зміни політичної системи в Україні. Міхеїл Саакашвілі заявив, що йому відомо про те, що Президент взагалі не хоче приймати закон щодо антикорупційного суду, адже для нього та його оточення це буде означати завершення кар’єри, а для декого і позбавлення волі. Він наголосив, що в Україні потрібно змінити політичний клас.

Народний депутат України (позафракційний) Борислав Береза зауважив, чому мітингарі, і зокрема Саакашвілі, не говорять про закон щодо імпічменту Президента, про спецкомісії, про необхідність змінити Центральну виборчу комісію. Борислав Береза також заявив, що слід змінювати систему притягання до відповідальності, адже проблема не в депутатському імунітеті, а в безкарності. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/10/26/saakashvili_ne_varto_vytrachatys_na_natsgvardiyu_ukraini_potribna_sylna_1193961

Комментариев нет:

Отправить комментарий