пятница, 3 ноября 2017 г.

І. Луценко

Заява МФО "ЄвроОптимісти" щодо підтримки солдата Сергія Колмогорова, суд над яким був сьогодні перенесений

Рік тому Приморський суд Маріуполя, попри брак прямих доказів, оголосив вирок у вигляді 13 років ув’язнення воїну АТО, прикордоннику старшому солдату Сергію Колмогорову.

Його звинувачують у навмисному вбивстві, яке сталося у розпалі росіської агресії проти України, у 2014 році. Під окупованим Новоазовськом військові застосували зброю для затримання осіб, які не виконали вимог на зупинку та намагалися втекти на автомобілі, в результаті чого загинула людина.

Ця справа викликала безпрецедентний резонанс у колах ветеранських організацій, постраждалих від війни на Сході, волонтерів та всіх, хто причетний до оборони наших кордонів. Нас, членів МФО “ЄвроОптимісти”, як і громадськість, бентежить той факт, що в основу цієї справи лягли свідчення особи, котрій прикордонники запідозрили у сприянні російським диверсантам. Ці свідчення вказана особа надавала, перебуваючи на території країни-агресора шляхом з'єднання по Skype.  І, на нашу думку, по справі немає інших ґрунтовних підтверджень вини прикордонника, який просто виконував наказ - стріляти на враження.

Ми впевнені, що прецедент Колмогорова стосується всіх, хто причетний до АТО та захищає незалежність нашої країни. Під ударом не тільки доля Сергія Колмогорова, а й більшість українських солдатів. Саме тому, ми вертаємося до Генеральної прокуратури України, зокрема до Генпрокурора Юрія Луценка з проханням зайняти державницьку, правову позицію в цій справі. Також вимагаємо скасувати вирок і закрити провадження через недопустимість доказів на котрих базувався вирок.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1636807776364670&id=887624621282993

Комментариев нет:

Отправить комментарий