пятница, 30 марта 2018 г.

Держдеп: Росія не допомагає в Сирії, а сама є частиною проблеми

З відповідною заявою виступила в четвер у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.


"Зусилля Росії щодо здійснення тиску на уряд Асада? Вони не роблять нічого, для того, щоб полегшити ситуацію в Сирії. Росія – це величезна частина проблеми для десятків тисяч невинних цивільних, які загинули й продовжують гинути досі щодня, як ми бачимо це у відео зі Східної Гути", - наголосила представник Держдепартаменту.


Вона підкреслила, що "Росія несе відповідальність" за вбивства в Сирії. Москва не тільки посилає своїх людей, військових і зброю, але також є відповідальною за триваючі бомбардування.


Як зауважила Науерт, з відеоматеріалів з місця подій можна побачити, як люди вказують на літаки і наголошують, що це чергові російські бомбардувальники. Крім того, на цивільні квартали досі скидуються так звані "бочкові бомби", які не мають вибіркової дії та призводять до значних руйнувань і жертв.


"Росія несе безпосередню відповідальність за підтримку Башара аль Асада, який вбиває власних громадян впродовж тривалого часу. Відповідальним є також Іран",- наголосила офіційний представник Державного департаменту США.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2432036-derzdep-rosia-ne-dopomagae-v-sirii-a-sama-e-castinou-problemi.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий